Os töménységű kénsav 92-98,6%

Os töménységű kénsav 92-98,6% - DPPL 1050 kg – a legerősebb savak egyike és egyben alapvető vegyipari alapanyag. Félkész termék szervetlen és szerves vegyi anyagok előállításánál. Katalizátor, víztelenítő szer (tökéletesen elnyeli a nedvességet), pH-szabályozó szerepet játszik. Egyéb meghatározott alkalmazási köréről szóló információ az Alkalmazás részben található. Kénsav egy veszélyes anyag, használata során fokozott óvatossággal kell eljárni.

FIGYELEM! Robbanóanyag és/vagy kábítószer prekurzora. Vásárlásánál küldje a nyilatkozatot. Nyilatkozatminta.

Kérelem:

Kénsav (VI) (H2SO4) – alapanyag számos kémiai vegyület előállításához. A leggyakrabban egy meghatározott töménységű vizes oldat formájában fordul elő. Vegyészek vegyipar vérének nevezik, mert széles körben alkalmazható és sok vegyi eljárásnál használható. Kémiai reakciók katalizátoraként, víztelenítő szerként (szárító, erősen higroszkóp) kiválóan felszívja a nedvességet. Műtrágyák, ásvány és érc feldolgozási folyamatoknál használható. Fémek felületkezelésénél, tisztításnál és maratásánál pl. a galvániparban. Gázkezelési eljárásoknál, gáztisztításhoz (pl. hulladékgázok tisztításánál), öblítéshez, szárításhoz vagy abszorpcióhoz. Általánosan elektrolitként használható a jármű akkumulátorokban. Színező anyagok, különösen titánfehér előállításánál. Tulajdonságainak köszönhetően szerves szintézisi reakciókban alkalmazható, mint pl. nitrálás, szulfonálás. Ez az alapanyag használható a műtrágyák és a kéntartalmú sók előállításánál. Kénsav (VI) különleges felhasználása: foszforsav, klórgáz, papír, pelyhesítő szerek, bentonit, kovasav, ólomkoncentrátum, ólomüveg, gyanta, hidrogén-cianid, nitro-benzol előállítása, szennyvíztisztítás és semlegesítés.

A legfontosabb iparágak, amelyekben a kénsavat nagy mennyiségben használják:

• vegyipar (műanyag és egyéb szervetlen savak előállítása)

• petrolkémiai ipar (olaj-, kőolaj-, paraffin- tisztítás)

• színezékgyártás (pl. titánfehér gyártás)

• bányászat-kohászat (ásvány, érc kitermelése és feldolgozása)

• textilipar (műszálgyártás)

Tulajdonságok:

Kereskedelmi neve: Kénsav (VI) 92 % – 98,6 %

CAS-szám: 7664-93-9

EK-szám: 231-639-5

Megjelenés: 20°C-on színtelen vagy enyhén szürke, opálos, olajos folyadék

Illat: érezhető, fojtó SO2 szag

Illat küszöb: 1 mg/m3

pH: erős sav, pH = 0,3, 49 g H2SO4/1000 ml H2O oldat esetében 25°C-n

Olvadáspont: savtöménységtől függően: 98,5 % ......... + 1,8°C 97,5 % .......... - 3,7°C 96 % ........... - 12,6°C 93 % .............. - 27°C

Bomlási hőmérséklet: kb. 338 °°C

Gőznyomás: H2SO4: 180 °C-on: 4,1 hPa 95,06 %-os töménység esetében, 326 °C-on: 449,7 hPa 98,48 %-os töménység esetében

Sűrűség 20°C-on: 1,83 g/cm3 96% - 98% -os sav esetében

Oldhatóság:

  • vízben: korlátozatlan, nagy mennyiségű hőkibocsátás mellett;
  • szerves oldószerekben: etanolban, nagy mennyiségű hőkibocsátás mellett

Amennyiben az alábbi űrlap segítségével kívánja felvenni velünk a kapcsolatot, adja meg az adatait és közölje az üzenet tartalmát. Az adatok közlése önkéntes. Személyes adatokat a distripark.com sp. z o.o. kezeli, Brzeg Dolny székellyel (ul. Sienkiewicza 4, 56-120 Brzeg Dolny, Lengyelország). Adatvédelmi tisztviselőnkkel az iod.distriparkcom@pcc.eu e-mail cím segítségével léphet kapcsolatba.


Honlapunk használata azt jelenti, hogy a cookie fájlok a készüléken vannak elhelyezve vagy funkcionális, vagy statisztikai és marketing célokból. A böngésző beállításaiban bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja a hozzájárulását a cookie fájlok használatához.